Ny skjutbiograf i Skaraborg

Nu slipper jägare i Skaraborg resa långt för att uppleva rolig skytteträning mot rörliga mål på så kallad skjutbiograf. Ett stenkast från Hornborgasjön har nämligen Bosgården byggt en anläggning.

En egen skjutbiograf i Skaraborg är nu verklighet. Foto: Bosgården

Saila Larsson är platsansvarig och skjutledare och hon berättar att anläggningen sedan en någon månad tillbaka är igång.

– Vi håller fortfarande på med en del ansökningar om tillstånd för att låna ut vapen till skyttar med skjutbiografen är öppen för allmänheten och bokningar, säger hon.

Skjutbiografen ligger i Broddetorp intill Hornborgasjön och bara ett par hundra meter i från det populära utflyktsmålet Löfwings Ateljé och Krog. Bosgården har renoverat ett gammalt svinstall på 1.000 kvadratmeter och där ryms nu både skjutbiografen, konferenslokal samt serveringsdel.

– I samarbete med studiefrämjandet hålls jägarexamenskurser här också, säger Saila.

Än så länge behöver jägare ta med sig sina egna jaktvapen om de vill träna men det finns möjlighet att köpa ammunition i standardkalibrar på plats.

Saila som tävlar i skytte berättar också att hon är behjälplig med instruktion och skyttetips för de som bokar banan.

– Det finns alltid saker man kan förbättra när det gäller avfyrningsteknik och anlägg.

Skjutbiografen använder sig av värmemarkering, istället för optisk markering. Detta gör att det skytte med finkalibriga vapen går lika bra som med klass 1 vapen.

För mer info, klicka här>>

Fyra jägare kan skjuta samtidigt och anläggningen är handikappsanpassad. Foto: Bosgården

Blir bössan varm finns ett smart kylsystem tillhands. Foto: Bosgården.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼