Jaktnyheter

Ny pejl från Garmin lovar bättre batteritid

Garmin presenterar en ny pejl. Alpha 300 och halsbandet T20. Foto: Pressbild.

Garmin lanserar nu en ny pejl avsedd för jakt. Enligt tillvcerkaren ska den ge upp till tre gånger så lång batteritid och inReach satellitteknologi.

Garmin lanserar nu sin nya pejl Alpha 300 och nya halsbandet T20. Den nya modellen kommer i två varianter Alpha 300 och Alpha 300i som ska ha upp till tre gånger så lång batteritid som tidigare modeller, en ljusstark 3.5” färgstark touchskärm.

”Förbättrad användarupplevelse”

Alpha 300i har också inReach® satellitteknologi i vissa modeller., vilket innebär att det bland annat kommer gå att navigera efter rutter, dela din jakt med andra och utlösa ett SOS-larm till ett globalt nödkontaktcenter.

–  Oavsett om du jagar i tallskog, tät lövskog I kalhyggen eller på steniga bergskamma är Alpha 300-serien och de nya halsbanden framtagna för att du och din hund ska kunna spåra längre än någonsin tidigare. Detta då de har en markant förbättrad batteritid och förbättrad användarupplevelse, säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin i ett pressmeddelande.

Läs mer: Garmin köper Easyhunt – osäkert om framtida wehuntkoppling – Jaktjournalen

Samtidigt lanseras ett nytt hundhalsband som får modellbeteckningen T20. Det kommer i en universalstorlek och ska erbjuda spårning på ett avstånd upp till 14,5 kilometer.

Bakåtkompatibel

Enligt Garmin kommer halsbandet att fungera tillsammans med följande äldre pejlar, Alpha 10, Alpha 100, Alpha 200, Alpha 200i och Alpha 50. Samt då nya Alpha 300 och Alpha 300i. Mjukvaran i T 20 ska uppdateras automatiskt då den laddas och ansluts till ett Wi-Fi-nätverk.

De nya handenheterna i Alpha 300-serien är i sin tur kompatibla med hundhalsbanden; T 5, T 5 Mini, T 5X samt de handburna enheterna Alpha 200, Alpha 10 , Alpha 100 och Alpha 50.

Vi pejlar läget på Elmia

Jaktjournalen kommer under Elmia Game fair uppmärksamma nya pejlar. Bland annat i Jaktjournalen podd.