Annons
Ny ordförande i Svenska Jägareförbundet | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
12 månader sedan årsstämma
Årsstämman i Svenska Jägareförbundet har valt en ny ordförande för förbundet, en ordförandekandidat som först i går kväll offentliggjordes. Foto: Skärmdump Youtube
Ny ordförande i Svenska Jägareförbundet
Utmanarkandidat från Jämtland valdes i stället för Sténson

Svenska Jägareförbundets årsstämma pågår denna helgen och nu står det klart att Peter Eriksson, Stugun, Skyttmon, blir ny ordförande. Han presenterades sent i går som utmanarkandidat till valberedningens förslag Henry Sténson.

Med knapp majoritet 25 mot 24 röster ajournerades inte ordförandevalet och Peter Eriksson vann den slutna omröstningen med ett par röster, 27 mot 21.

Striden om ordförandeposten i förbundet har varit en infekterad historia och under årsstämman hördes reflektioner från flera länsföreningar som ansåg det vara absurt att ta fram en helt ny ordförandekandidat med så pass kort varsel.

Bland de länsföreningar som inte vill ha Henry Sténson som ordförande gavs inga konkreta exempel på varför han skulle vara olämplig mer än att det handlade om en brist på förtroende.

Peter Eriksson sa inledningsvis att han ska vara lyhörd och att arbetet inledningsvis går ut på att ena förbundet och jägarna. Peter Eriksson är tillvardags skogsbrukare och jagar älg och björn. Han har två jämthundar och har under lång tid varit engagerad i Svenska Jägareförbundet och också i viltförvaltningsdelegationen i hemlänet.

Svenska Jägareförbundets stämma sker digitalt och direktsänds på Youtube.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!