Norsk vargjakt ska avgöras i högsta instans

Norska Høyesteretten har meddelat att frågan om den norska vargjakten 2017 var laglig kommer att avgöras i domstolen.

Norsk vargjakt dras ett varv till i domstol. Foto: Gettyimages

Det handlar om tre olika vargjakter 2017. WWF överklagade och förlorade i lägsta instans. Men i nästa instans, Lagmansretten, höll domstolen med om att två av tre vargjakter hade skett i strid med gällande norska regler och Bernkonventionen.

Båda parter överklagade till Høyesteretten.

– Detta fall är mycket viktigt eftersom det kommer att avgöra om vi kan reglera vargen ner till beståndsmålet av hänsyn till befolkningen och affärsintressen, säger Erling Aas-Eng, styrelseledamot i Bondelaget på organisationens webbsida.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼