Jaktnyheter

Niklas fällde sitt livs största bock på premiären

NIklas Larsson lyckades mycket bra på bockpremiären. Foto: Privat
Niklas Larsson fick skjuta sig en riktigt grann bock på fredagens premiär. – Det är den största jag fällt, men jag såg en större på morgonen, berättar Niklas.
Han bor i Tibro och jagar bland annat på en mark i Skärv strax nordost om Skara. Niklas ställde klockan på tre på premiärmorgonen och var ute på jaktmarken en timme senare. – Under tio års tid har vi sparat alla större bockar och det har gett utdelning, berättar Niklas. Det är fantastiska jaktmarker kring ett sjösystem där Skärvalången är störst. Det är en biotop med stora åkrar, vassar, och skogspartier.

Såg en ännu större

– Jag lockade två ställen men utan att få någon kontakt. Då drog jag mig mot en större åker och satte mig i en bit in i skogen. Där hörde jag att det knakade och rasslade i slyn och plötsligt kom bocken ut på max 35 meters avstånd, berättar Niklas. Den föll på platsen för kulan från Niklas 8×57 JS och är den största bock han fått skjuta. – Farsan sköt en bock som klassats som silver, några poäng från guld, och de här hornen är både längre och grövre runt rosenstockarna. Jag har kontaktat en konservator som ska göra ett bogmontage av bocken, berättar Niklas. Han har mätt hornen och de är 31 centimeter höga. Faktum är att Niklas såg en ännu större bock under på samma pass där bocken fälldes. Men den gick inte att komma åt och finns kvar för kommande jakter. – Den hade mycket större utlägg än den jag sköt, säger Niklas.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21
 

Bocken fälldes i närheten av sjön Skärvalången. Karta: Hitta.se