Nej, det blir inte tillåtet med fällor i björnjakten

Enligt Länsstyrelsen i Västerbotten blir det i år tillåtet att jaga björn med fällor. Men det är inte sant utan en pinsam felskrivning.

Länsstyrelsen skriver på sin sida att björnfällor är tillåtna. Men det är en felskrivning. Foto: Skärmdump och Gettyimages

Länsstyrelsen skriver på sin hemsida: ”Fångstredskap (fällor) är tillåtna under licensjakten. Ska fälla användas finns särskilda villkor i Länsstyrelens beslutPDF. Fällan ska anmälas till Länsstyrelsen.”

Men det är i allra högsta grad en fejknyhet.

– Nej, det är naturligtvis inte alls tillåtet med fällor i björnjakten. Den där skrivningen måste på något sätt ha hängt med från beslutet om lodjursjakten. Jag blev uppmärksammad på felet alldeles nyss, av en person som ringde hit, säger Mikael Schneider, rovdjursansvarig vid länsstyrelsen i Västerbotten.

Hur är det ens möjligt att en sådan text slinker igenom och ut på er hemsida?
– Handläggarna skriver besluten och sedan kommuniceras de ut på webben av våra kommunikatörer. Vi kommer att ta bort det omedelbart, svarar Michael Schneider.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Efterlängtad växelsats i kaliber .22 LR till Blaser R8

Som det har väntats och spekulerats om och när en .22 LR pipa skulle komma för att göra Blaser R8 familjen komplett. Nu är växelsatsen här och den lämnar ingen oberörd. Extremt bra precision och möjligheten att mängdträna med det vanliga jaktgeväret är värt sitt pris.

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad
ANNONS ▼

Annonser