Jaktnyheter

MP:s Rebecka Le Moine vill förbjuda ”nöjesjakt”

Är rävjakt "nöjesjakt"? I så fall blir det förbjudet, om miljöpartisten Rebecka Le Moine får bestämma. Foto: Riksdagen och Gettyimages, montage
Miljöpartistiska riksdagsledamoten Rebecka Le Moine fortsätter profilera sig som jaktmotståndare. Nu vill hon förbjuda jakt som sker för nöjes skull.
Tidningen Syre skriver om en motion som Le Moine lämnat in i Riksdagen. Hon frågar som om en minoritet av befolkningen ska få döda djur enbart för nöje och spänning. Rebecka Le Moine vill istället att Sverige ska bli ett föregångsland och följa Costa Rica och Colombia där nöjesjakt förbjudits. Syre skriver att hon också är motståndare mot grytjakt, pilbågsjakt och att djur sätts ut för att jagas. Rebecka Le Moine har gjort sig känd för att hon samlar in pengar för att köpa skog som inte brukas. Hon har manifesterat för rovdjur tillsammans med organisationer som betraktas som odemokratiska och ordnat alternativt vargseminarium med jaktmotståndare i Riksdagen. Rebecka Le Moine är en av dem som kandiderar till posten som nytt språkrör i Miljöpartiet när Isabella Lövin slutar.
Glöm inte anmäla dig till Rovdjurskampanjen – Riksdagsledamot Rebecka Le Moine förklarar reglerna i riksdagen
 
FILM: Miljöpartiet håller alternativt vargseminarium med jaktmotståndare
Le Moine har samlat in 150.000 kronor till skog som inte ska brukas
Rebecka Le Moine öppnar för att efterträda Isabella Lövin