Annons
MP-profil kritisk till synen på jakt och köttätande inom partiet - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan miljöpartiet
Peter Eriksson ogillar den syn partikamrater inom Miljöpartiet har på jakt och köttätande. Foto: Regeringskansliet
MP-profil kritisk till synen på jakt och köttätande inom partiet

Före detta toppolitikern inom Miljöpartiet, Peter Eriksson, riktar hård kritik mot sitt eget parti. Bland annat ogillar Eriksson synen på jakt och köttätande i de egna leden.

Det är i SVT-programmet Min sanning som det förre språkröret och den nyligen avgångne ministern avslöjar saker som han ogillar med Miljöpartiets politik och partivännernas hållning i viktiga frågor.

Eriksson menar att det finns en moralism inom partiet. Det är en rörelse där han anser att en del partikamrater ser sig som bättre människor, för att de inte äter kött. Det har skrämt bort väljare på landsbygden, enligt Peter Eriksson.

– Man kan inte kräva av dem att leva på det sätt som unga människor i storstäderna gör. Att äta kött, att jaga, att vara en del av naturen och landsbygden, det kan inte vara ett problem i Miljöpartiet, säger Peter Eriksson till SVT.

I programmet förklarar han också varför han ägde en stor och tung bil som han kritiserades för.

Han har varit språkrör för Miljöpartiet och haft flera ministerroller i Löfven-regeringen. Han har också varit kommunalråd i Kalix. I december lämnade han sitt regeringsuppdrag.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!