Misstänker tjuvjakt på rådjur

Det har påträffats ett rådjurshuvud som amatörmässigt skiljts från kroppen. Det har hittats kvarlevor efter en rådjursget med mjölk i juvret. Saken har polisanmälts som tjuvjakt.

Två slaktplatser efter rådjurs som misstänks vara tjuvjagade har påträffats i Dalsland. Foto: Gettyimages

Tidningen Dalslänningen skriver i sin pappersupplaga om tjuvjakten som det påträffats spår efter i trakterna av Karls Gärde och Dingelvik i Dals Långed.

Den 28 juni blev eftersöksjägaren Olof Paulsson kallad till Karls Gärde där ett rådjurshuvud påträffats.

– Det var inte slaktat professionellt på det sätt som en riktig jägare gör. Tyvärr faller sådana här händelser tillbaka på den seriösa jägarkåren, säger Olof Paulsson till Dalslänningen.

Mjölk i juvret

Nu har ytterligare ett misstänkt fall av tjuvjakt konstaterats i Dingelvik nära brukshundsklubben. En rådjursget hade dödats och bland slaktresterna som påträffades fanns bland annat ett juver innehållande mjölk.

Kvar på platsen fanns också en bilmatta, kläder, handskar och ett mobilskal.

– Troligen har man tappat mobilen bland resterna och valt att slänga mobilskalet. Jag har alla grejerna hemma om det är någon som vill komma och hämta dem, säger Olof Paulsson till Dalslänningen.

Ärendet är polisanmält.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Här – en utbildning för dig som vill jobba med viltförvaltning

Sedan ett par år finns det yrkeshögskoleutbildning för den som vill arbeta med jakt- och viltförvaltningsfrågor. Det kan vara som egenföretagare eller som vilthandläggare i en kommun eller på någon myndighet. Utbildningen är på heltid 2,5 år, genomförs på distans och heter Viltförvaltare med fördjupning ekosystemtjänster.

Skyddsjakt på utter ska rädda unik öringstam

Vad händer när två skyddsvärda arter ställs mot varandra? Jo, i ett aktuellt fall blev beslutet att skjuta den ena. Det handlar om den rödlistade uttern, som gått hårt mot ett lokalt bestånd av Siljansöring.
ANNONS ▼

Annonser