Man i Västernorrland häktad misstänkt för grovt jaktbrott

En man i 50-årsåldern, hemmahörande i Sollefteå, har häktats misstänkt för grovt jaktbrott.

Mannen har häktats med restriktioner och misstanken är grovt jaktbrott. Foto: Gettyimages

SVT Västernorrland rapporterar att den misstänka brottsligheten ska ha ägt rum mellan februari och augusti i år, enligt åklagare Lo Jonsson.

Den misstänkte greps i fredags och häktades på tisdagsmorgonen.

Åklagaren vill inte avslöja några detaljer kring utredningen utan hänvisar till förundersökningssekretess.

– Han nekar till anklagelserna och bestred häktningen, men han har gjort vissa medgivanden i förhör, säger Lo Jonsson till SVT.

Åtal ska vara väckt senast 27 augusti.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼