Man dödad vid olycka på älgskyttebana

En dödsolycka inträffade i tisdags på en älgskyttebana söder om Tidaholm. En man kom i vägen för älgfiguren och skadades så allvarligt att han avled.

SVT Nyheter Väst berättar om olyckan som inträffade på älgbanan som tillhör Hökensås jaktvårdsförening.

Två personer fanns i markörgraven och var i färd med att färdigställa pappfigurerna för övningsskytte. Då startade plötsligt elmotorn som driver konstruktionen som älgfigurerna sitter monterade på och en man i 80-årsåldern skadades så allvarligt att han avled.

En polisutredning om vållande till annans död har startats.

– Men det ska poängteras att det inte finns någon som är misstänkt för brott här, utan rubriceringen möjliggör en teknisk undersökning, säger polisen Tomas Björk till Västgöta-Bladet

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼