Jaktnyheter

Lodjurshona fälld utanför Vännäs i Västerbotten

Kristoffer Vennberg med lodjurshonan som han sköt för Martin Brennes hundar, Ferro och Dolly. Foto: Privat
Det går bra för Martin Brenne och hans hundar. På lördagen spårade finntövaren Ferro och gråhunden Dolly fram ett lodjur som kunde skjutas utanför Vännäs i Västerbotten.
– Precis som på många andra håll är det väldigt dåliga spårförhållanden. Vi hade ett spår på morgonen och gjorde en ring, men hundarna redde aldrig ut det. Till slut hittade vi ett spår utanför ringen och när vi släppte på där blev det drev, berättar Martin Brenne. För Jaktjournalens läsare har han gjort sig känd för sina framgånger i den svenska björnjakten. Vi har skrivit om Martin exempelvis här.

Tio meters avstånd

På lördagen var det 1,5-årige finnstövarhanen Ferro som fick kontakt först med lodjuret. Det var drev och det passerade en passkytt. – Han sköt men det var bom. Först betraktades det som eftersök och då släppte jag Dolly också. Efter en stund kom det ut framför Kristoffer Vennberg, som kunde skjuta lodjuret på tio meters avstånd. Det var en hona på 14 kilo, berättar Martin Brenne. Även på söndagen har man haft spår efter lodjur. Jaktjournalen bevakar i vanlig ordning lodjursjakten. Vill du dela med dig av en spännande och lyckad jakt? Skicka en bild via MMS eller mejla så ringer vi upp.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21