Majsbomben kan ge vildsvinsåteln en rejäl skjuts. Få vildsvin kan motstå den jästa doften. Foto: Per Jonson

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.

Ingredienser:

6 liter majs. 8 liter vatten. 2 paket jäst. 2 burkar öl (33cl). 1,5 kilo socker.

Gör så här:

Fyll en 10 liters hink med 6 liter majs. Häll på med vatten så det täcker majsen, vattennivån ska vara cirka en centimeter över majsen. Tillsätt sedan jäst och socker efter receptet. Hinken får inte vara helt rågad då majsen kommer att svälla under jäsningsprocessen. Placera hinken där det inte är för kallt, det måste också vara en jämn temperatur för att processen ska startas. Efter ett tag kommer det sluta bubbla från majsen. Tillsätt då ölen och ytterligare lite socker, då kommer det att börja bubbla igen. När det har slutat bubbla är majsbomben färdig. Detta brukar ta cirka två veckor. Väljer du att avsluta processen tidigare, kommer majsen lukta fränt av jästen och inte alls bli lika attraktiv för vildsvinen. Majsbomben ska lukta lite sött.

Lycka till!