Annons
Livsfarligt sabotage mot jakttorn i Västra Götaland - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan jakttorn
Lennart Johansson hittade det saboterade jakttornet på söndagsförmiddagen. Foto: Privat
Livsfarligt sabotage mot jakttorn i Västra Götaland
Ett livsfarligt sabotage på ett jakttorn upptäcktes på söndagen i ett jaktlag utanför Grästorp i Västra Götaland. Sabotörer hade sågat i trappstegen på tornet.
– Någon har sågat med bågfil i flera brädor i trappstegen till tornet. Livsfarligt och jaktledaren har polisanmält saken, berättar Lennart Johansson. Några steg var helt avsågade, andra bara till en del. – De lossnade när jag ryckte i dem. Tanken var nog att någon skulle försöka klättra upp i tornet och trilla ned, säger Lennart Johansson. Han gjorde upptäckten när han på söndagsförmiddagen gick ut i skogen för att kontrollera torn inför den kommande jaktsäsongen i Rolkens jaktlag utanför Grästorp i Essunga kommun.

Skruv avsågad med bågfil

”Bör kolla tornen”

– Tornet är byggt för två år sedan, så det det är i fint skick annars. Jag har jagat här sedan 1978 och aldrig varit med om något liknande, säger Lennart Johansson. Den jägare som försökt klättra upp i tornet, utan att observera skadegörelsen, hade kunnat skada sig allvarligt. – Det ger väl en tankeställare om att man bör kolla tornen noga innan man klättrar upp i dem, säger Lennart Johansson.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!