Jaktnyheter

Länsstyrelsen ritar om värmländskt jaktområde

Jaktområdet i Römskogsreviret krymper. En varg återstår på tilldelningen. Arkivfoto: Per Jonson

Vargjägarna i värmländska Römskogsreviret får nytt jaktområde att förhålla sig till. Länsstyrelsen i Värmlands län ritar om gränserna.

"}}

Länsstyrelsen har gjort inventeringar och konstaterar att den del av Römskogsreviret som legat söder om väg E18 inte ska ingå i jaktområdet längre eftersom vargarna inte rör sig tillräckligt mycket i det området.

Beslutet om jaktområdesförändring börjar gälla från och med fredagen den 21 januari. I Römskogsreviret finns en varg kvar på tilldelningen. Hittills har två fällt.

Jägare som Jaktjournalen talat med meddelar att vargarna från det att jakten drog i gång sökt sig väster ut och befinner sig på norska sidan gränsen. Där pågår ingen jakt. Norska myndigheter stoppade jakten där på grund av en överklagan.

I det andra värmländska reviret, där licensjakt pågår – Immenreviret, kunde under torsdagen en fjärde varg fällas. Totalt får sex vargar fällas i det reviret.

Nästan halva jaktområdet försvinner när Länsstyrelsen slopar området söder om E18. Illustrationer: Länsstyrelsen i Värmlands län