Landshövding positiv till riksdagens propå om mer vargjakt

Landshövdingen i Jämtland, Jöran Hägglund, välkomnar riksdagens tillkännagivande till regeringen, att möjligheterna till mer vargjakt ses över.

Landshövding Jöran Hägglund välkomnar en debatt om rovdjuren. Foto: Länssstyrelsen Jämtland och Gettyimages

Tidningen Härjedalen rapporterar om att en majoritet i riksdagen uppmanar regeringen att se över möjligheterna till licensjakt på varg i de hårdast drabbade områdena.

Landshövding Jöran Hägglund påpekar för tidningen att regeringen inte är tvingad att följa riksdagens tillkännagivande. Det är inte säkert att regeringen bryr sig om den.

– Men jag tänker att det är välkommet att de har en debatt om hur vargpolitiken sköts i Sverige. Vi har redan ett enormt rovdjurstryck i vårt län. Jag tycker att det är bra att frågorna väcks och att man kanske kan göra en återkoppling till det riksdagen sa när man lade ett intervall för djur, då sade man också att toleransnivåkravet för renskötseln var en viktig del att nå. Deras förluster till rovdjur ska hållas nere. De två faktorerna behöver balanseras, säger Jöran Hägglund till Tidningen Härjedalen.

Jämtland har idag ett vargrevir längst ned i det sydöstra delen av länet. Det motsvarar cirka tio vargar om det föds valpar. Jöran Hägglund är en av dem som protesterat mot vargrevir i renskötselområdet.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼