Krokoms högstadielever får ta jägarexamen på skoltid

Högstadieelever i Krokoms kommun ska från och med hösten få möjlighet att ta jägarexamen på skoltid.

Högstadielelever i Krokom kan få jakt på schemat. Arkivbild: Gettyimages

Det är Östersunds-Posten som i sin pappersupplaga rapporterar att ett medborgarförslag antagits av kommunpolitikerna.

Jaktföreningen HareBra i Föllinge föreslog att högstadieeleverna i Krokom skulle kunna ta jägarexamen inom ramen för ämnet elevens val.

Teorin sköts i skolan och Jaktföreningen HareBra tillhandahåller markområden där eleverna får testa på jakt i praktiken.

– Det handlar om kulturarv. Att ge alla möjligheten, har HareBras ordförande Rune Jönsson sagt tidigare till Östersunds-Posten.

”Jättebra”

Tjänstemännen som beredde ärendet tyckte en högstadieskola i kommunen skulle införas i en skola. Men politikerna tycker annorlunda och har beslutat att kommunens samtliga högstadieskolor ska få erbjuda möjlighet att ta jägarexamen, om de vill. Satsningen införs på prov från hösten.

– Ett jättebra och roligt förslag. Det känns roligt att kunna ta tillvara på jaktlagets engagemang, säger barn- och utbildningsnämndens moderate ordförande, Jannike Hillding, till Östersunds-Posten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼