Koskyttsutredning snart klar

Polisen befinner sig i slutskedet av utredningsarbetet om skotten mot två kor på Jordö i Blekinge i augusti. Det var under en vildsvinsjakt en jägare misstog korna för vildsvin.

De dödade korna var av rasen Angus. Foto: Gettyimages

Den misstänkte jägaren ringde själv till polisen och anmälde sig efter att han under vildsvinsjakt en augustinatt sköt två Angus-kor.

–Förundersökningen pågår, men ska snart ut på bedömning hos åklagare. Han är delgiven misstanke om jaktbrott av normalgraden och grovt jaktbrott. Det beror på hur åklagaren ser på det. Det återstår bara några detaljer innan vi kopplar in åklagare, säger , säger Patrik Thorssell, förundersökningsledare på polisen i Ronneby till tidningen BLT.

Patrik Thorsell vill inte uppge om jägaren använde sig thermiskt kikarsikte på sitt gevär. Inte heller vill förundersökningsledaren berätta vilken förklaring jägaren uppgett angående det inträffade.

En av korna dog av skottet. Den andra fick avlivas av en eftersöksjägare. Den ena kon var dessutom långt gången i sin dräktighet.

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Inviger modern skjutbiograf

Hulukvarn Arena utanför Jönköping fortsätter att utveckla sin verksamhet och inviger till helgen en egen skjutbiograf. Enligt Christian Larsson, vd för företaget, blir det Sveriges modernaste skjutbiograf.

Debatt: Osäkert om illegal jakt på varg

Att sprida felaktiga eller dåligt underbyggda uppgifter får mycket negativa konsekvenser med urholkat förtroende för myndigheter, rättsväsende och forskningsverksamhet, samtidigt som jakten på förmodade "förövare" leder till rättsövergrepp. Det skriver Gert Ragnarsson om den illegala vargjakten i den här debattartikeln.

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser