Jaktnyheter

Körde på vildsvin – säger nu att allt var en dröm

Skedde olyckan verkligen? Mannen hävdar nu att han måste drömt alltsammans. Arkivfoto: Per Jonson

En man i 60-årsåldern från Sörmland dömdes till dagsböter för att han anmälde en viltolycka för sent. Nu överklagar mannen domen och menar att viltolyckan aldrig ägt rum. Det var bara en dröm.

"}}

Det är Dagens Juridik som rapporterar om händelsen som inträffade i slutet av april förra året. Mannen körde i 30 kilometer i timmen och snuddade ett vildsvin som sprang över vägen. Vildsvinet fortsatte och det fanns vare sig blod eller hår på olycksplatsen. Bilen fick endast en liten repa i en plastdetalj i fronten.

Mannen som är i 60-årsåldern anmälde olyckan först dagen därpå. Enligt lag ska polis underrättas snarast möjligt efter en viltolycka och därför anmäldes mannen för jaktbrott och dömdes i november till 40 dagsböter á 340 kronor.

Bara en dröm

Domen har nu överklagats till Svea Hovrätt. Mannen menar att det är märkligt att hans fru är målsägande eftersom hon vare sig förhörts eller kallats som vittne. I stället tror mannen att alltihop baseras på en dröm. Dagens Juridik citerar mannen överklagan.

Min enda förklaring till min tidigare utsaga är att det är möjligt att jag har drömt om händelsen, och drömmen varit så verklig att jag har trott att den verkligen har ägt rum. Det kan också vara förklaringen till att jag inte rapporterade detta vid det påstådda tillfället för den påstådda viltolyckan