Klagomål mot skjutbana nu på länsstyrelsens bord

Skjutbanan i Borensberg bullrar inte mer än tillåtet. Men grannar vill ha ned ljudnivån och har nu vänt sig till länsstyrelsen i en överklagan.

Klagomålen mot skjutbanan i Borensberg är nu ett fall för länsstyrelsen. Arkivbild: Gettyimages

Motala & Vadstena Tidning berättar i sin pappersupplaga att grannar till skjutbanan i tycker att det smäller för mycket om verksamheten vid skjutbanan i Borensberg.

Erik Bäcklund, miljö- och hälsoskyddsinspektör vid kommunen, säger till tidningen att skjutbanan håller sig inom de regler som kringgärdar verksamheten.

Efter klagomål beslutade dock kommunen 2019 om ett föreläggande om ”försiktighetsmått”. Det tyckte två närboende inte var tillräckligt och vände sig därför till länsstyrelsen med en överklagan.

– Det har pågått sedan 2012. Man har ju köpt fastigheter och man bör därmed ha känt till att det fanns en skjutbana i dess närområde. Vi följer de bestämmelser som kommunen har föreskrivit till punkt och pricka och de har dessutom på plats provmätt bullret enligt angivna bestämmelser, säger Christer Svenstedt, sekreterare i Borensbergs skytteförening, till Motala & Vadstena Tidning.

Nu ska länsstyrelsen ta ställning till överklagandet.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼