Kåseri: "Hej, har du ett björnhuvud i en plastpåse?" | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan björn
Kåseri: "Hej, har du ett björnhuvud i en plastpåse?"
Man får många konstiga samtal när man jobbar som reporter. Kvinnan som ringde häromkvällen hade dock ett ärende som stack ut lite extra.
– Hej, vi söker ett björnhuvud som ska vara fotograferat i en genomskinlig plastpåse, en stor fryspåse eller gärna typ gladpack, sa kvinnan. Det vete fan vem som kan ha det, svarade jag. – Vi tänkte att det kanske finns någon jägare som har en björn i frysen eller kylen och kan hugga av huvudet och ta en bild. Vad ska du med det till? – Vi håller på och spelar in miniserie för TV4, det är filmatiseringar av Åsa Larssons böcker. Och då ska björnhuvudet ingå i en gammal mordutredning.

Stoppa pressarna!

Det enda bild på ett björnhuvud jag kan minnas just nu ingick i polisutredningen om illegal rovdjursjakt i Norrbotten för några år sedan. – Ja, men fantastisk bra. Har du telefonnummer till åklagaren? Hon får telefonnumret och sedan förklarar jag att det här vore kul att skriva om i ett kåseri. – Nej, stoppa pressarna! Det kanske väcker ilska hos folk, att det kommer en stockholmare och ber om ett björnhuvud, säger kvinnan.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!