Kaliber 8x57JS och bra skott när Anton fällde sin första björn

21-årige Anton Hillergren fick på måndagen skjuta sin första björn. Han fällde den med ett skott från sin gamla 8x57JS som han fått av farfar.

Anton Hillergren och hans första björn. Foto: Privat

Anton och jaktkompisarna jagar i Kusmark i Västerbotten och var främst ute efter älg under premiärdagen. Men efter en matrast blev det björnjakt istället.

– En i jaktlaget var hem och åt och då kom det upp en björn på gården hemma vid honom. Vi ringde in folk med björnhundar, berättar Anton.

Han ställdes ut på ett pass vid en gammal äng och där kom plötsligt björnen lunkande.

Ett skott

– Hundarna var långt efter och den kom i lugnt tempo. Jag sköt och den försvann ned i en bäckravin, berättar Anton.

När hundekipagen kom fram visade det sig att Anton skjutit ett bra skott och att björnen låg död.

– Det var första björnen och det var en hane som vägde 80 kilo. Halva byn var här och fotograferade, konstaterar Anton.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼