Annons
Johanna fångade Archie – "han blir nog kvar här" | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 månader sedan Engelsk setter
Johanna Granström Sundgren, systern Josefin och unga Jonna Aira med engelska settern Archie när han infångats. Foto: Privat
Johanna fångade Archie - "han blir nog kvar här"
Nu är den förrymda fågelhunden Archie infångad. Johanna Granström Sundgren fick den skygga hunden att gå in i en rävfälla. – Han blir nog kvar hos mig, säger Johanna till Jaktjournalen.
Jaktjournalen har rapporterat om den övergivna hund som varit synlig i fjällområdet i Ritsem i Gällivare. Den uppträdde mycket skyggt och lät sig inte infångas.Människor har engagerat sig både lokalt och på Facebook och befarat att hunden skulle förbli ute på rymmen när den norrbottniska vintern slår till.

Grillad kyckling

Men det blev aldrig så. Fågel- och stövarjägaren Johanna Granström Sundgren engagerade sig och fixade fram en rävfälla.Tillsammans med systern Josefin och Jonna Aira, lade Johanna ut strängar med kattmat i terrängen. De ledde fram till fällan, där man hängde en grillad kyckling.Det kunde den utsvultne engelska settern Archie inte motstå.– Vi matade in honom och i lördags satt han i fällan. Nu har jag fått ett mejl från den italienske ägaren och han har överlåtit hunden på mig, säger Johanna.

Fågel- och stövarjägare

Engelska settern Archie är 1,5 år gammal och efter några veckor på rymmen var det bara skinn och ben kvar av honom.– Han vägde 19 kilo och var uttorkad och ska tillbaka till veterinären för prover, men han verkar vara i fin form.Johanna är jägare och har sedan tidigare en schwyzerstövare för harjakt och en engelsk setter för fågeljakt.I nuläget lutar det åt att Archie blir ny medlem i flocken. Hunden har fått Johannas hjärta att smälta och på facebooksidan ”Hunden i Ritsem” finns bilder och film på Johanna och Archie när de gullar hemma i soffan.– Han har verkligen velat vara nära mig. Han blir nog kvar här, säger Johanna.Och du ska jaga med honom?– Han är för olydig just nu, svarar Johanna.
Mikael Moilanenmikael.moilanen@jaktjournalen.se070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!