Jaktnyheter

Jämtar släpper heavy metal-låt om älgjakt

Christer Halvarsson och Simon Alfredsson i en stillbild från heavy metal-låten Dödsklocka, som de släppt på Youtube. Foto: Martin Höög

Nu har världen fått en heavy metal-låt med älgjaktstema - sjungen på jämtska.
Bakom låten "Dödsklocka" står Christer Halvarsson och Simon Alfredsson, som tillsammans utgör duon Jamtablot.

"}}

Låten som skildrar en premiärmorgon på älgjakten släpptes på Youtube 28 januari och när detta skrivs har den fått 13.106 klick på Youtube.

Christer Halvarsson

– Skitkul med så bra respons och att ge ut en låt med lokal dialekt. Jag vet inte, men det kanske inte finns så många heavy metal-låtar som handlar om jakt, säger 51-årige Christer Halvarsson, som skriver texterna och sjunger och bor i Räcksjön i Östersunds kommun

I inspelningen av ”Dödsklocka” har 24 årige östersundsbon Simon Alfredsson agerat multiinstrumentalist och lagt gitarrer, bas och trummor.

Jämten Skällolov

Man fick hjälp av Martin Höög att filma och Christers jämthund Skällolov är med och gör en skådespelarinsats i musikvideon.

Att det handlar om jakt är ingen tillfällighet utan hänger samman med att Christer är hängiven jägare, som jagar både älg, kronhjort, vildsvin och annat.

– Det finns lite planer på att göra någonting live och då har vi många musikerkompisar i olika band som kanske vill vara med, säger Christer.

Han har skrivit musik i 27 år och varierat musikstilarna.

– Den jämtländska dialekten har varit den röda tråden. Nu är det spännande att det är heavy metal och så pass stor åltersskillnad på mig och Simon – det ger nya perspektiv, säger Christer.