Jaktmässa skjuts fram till sista augusti

Det blir ingen stor utemässa på Tullgarn slott i maj som det brukar bli. Sweden Game Fair har beslutat att köra mässan sista helgen i augusti på grund av Coronaläget.

Mässledningen för Swedish Game Fair har tillsammans med styrelsen för Jaktgrossisterna beslutat att flytta fram mässan till 29–30 augusti, 2020.

Vanligtvis lockar mässan ca 25 000 besökare och ca 300 utställare och samlar också över 1 000 funktionärer med många aktiviteter, uppvisningar och tävlingar under mässdagarna.

– Detta är en extraordinär situation men vi har under de senaste veckorna jobbat tätt ihop med våra utställare, medarrangörer och föreningar, därför känns beslutet bra, säger mässchef Torbjörn Larsson i ett pressmeddelande.

– Det är bra att vi har tagit ett officiellt beslut och att mässan kan genomföras. Det är också viktigt att alla hjälps åt för att jaktsverige inte ska stanna av, därför ser vi fram emot att mässan arrangeras i augusti, säger Ulf Segerqvist, ordförande Jaktgrossisterna.

Förutsättningen för att genomföra mässan i augusti är att regeringen tillåter sammankomster som Swedish Game Fair och Sverige därmed inte ligger kvar i ett force majeure-läge.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sätt jaktlig guldkant på karantänen

En influensa lamslår vårt samhälle, prövar vår empati, ekonomi och vår förmåga att ta ansvar. På många håll är det svettigt värre. I karantäntillvaron kan vi jägare fylla vår tid med mening genom att fortsätta göra det vi gillar bäst.

Krieghoff K-80 Pro Sporter

Krieghoff förde tidigare tankarna till dubbelstudsare och drillingar i ”drömklassen”. När nu Krieghoff K-80 Pro Sporter hamnade på ”testbänken” kan jag konstatera att hagelbocken motsvarar alla högt ställda förväntningar. Krieghoff K-80 har en stabil och ökande marknad i USA och Storbritannien bland lerduveskyttarna. Och dessutom en mycket positiv utveckling även i Norden.
ANNONS ▼