Jaktkompisarna överraskade Klas med ett riktigt skitpass | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
4 veckor sedan Arvidsjaur
Klas Klas Thornholdz och hans nya älgpass. Bild: Foto: Privat och karta Eniro.
Jaktkompisarna överraskade Klas med ett riktigt skitpass

Klas Thornholdz fick sig en rejäl överraskning när han kom till sitt älgpass. Jaktkompisarna har byggt en dass med toalettstol, toapappershållare och allt. Klas film från dasset har väckt uppmärksamhet på nätet.

Klas Thornholdz bor i Örebro och jagar älg i Storlien i Arvidsjaur. Han har för vana att bli nödig när jag går ut på pass.

– Jag är noga att göra en grop och täcka med mossa och en sten, men jag berättar också för jaktkompisarna var jag varit så att ingen hund ska riskera att gå dit och rulla sig. Hittills har jag inte behövt ta med mig någon hund hem och duscha den, säger Klas och skrattar.

Såg något under presenning

På väg till samlingen på premiärmorgonen såg han att det stod någon konstruktion under en presenning på ett ställe på jaktmarken. Han tänkte att det kunde vara fiberinstallatörer som täckt över någonting.

– Men sedan sa de åt mig att jag hade fått ett specialpass vid Storbäcken. Oj, vad jag skrattade när jag kom dit, berättar Klas.

Det är en toalettstol i porslin och en skylt med texten ”Klas dasspass”.

1.000 reaktioner

– Något år gjorde av med två T-shirtar, så de tyckte att jag skulle ha en rejäl konstruktion för toapappersrulle också. De har till och med sagt att de skulle sätta dit en vattenpump eller tömma toaletten undanför undan. Ja, det är roliga jaktkompisar jag har, säger Klas.

Nedan en film, där Klas lägger speakertext om jaktkompisarnas upptåg. När detta skrivs har filmen fått närmare 1.000 reaktioner på en jaktsida på Facebook.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!