Jaktjournalen bevakar IWA-mässan hela helgen

På fredag drar Europas största jaktmässa, IWA, igång. Jaktjournalen kommer naturligtvis finnas på plats nere i Tyskland hela helgen och spana in alla utrustningsnyheter .

Roger C Åström, utrustningsredaktör och mångårig medarbetare på Jaktjournalen bevakar årets IWA-mässa.

Jaktprylar har en tendens att vecka ha-begär. Vår utrustningsredaktör Roger C Åström är inte olik oss andra. Han ser framemot långhelgen i Nürnberg.

Redan i dag flyger han ner till Tyskland för att vara plats i tid när mässan slår upp portarna imorgon bitti. Över tusen utställare, tiotusentals jägare och branschfolk från hela världen väntar.

– Det ska bli riktigt kul. Jag har faktiskt aldrig varit på IWA-mässan tidigare. Det blir premiär för mig. IWA kommer bli förvånad, säger Roger och skrattar.

Vad har du för förväntningar på mässan?

– Att få se massa nya roliga prylar. Alltifrån kläder till teknik, kikarsikten och nya bössor. Men jag är också nyfiken på att kika lite närmare på ett par hagelgevär från Rigby. Jag har bara sett dem på bild än så länge men de verkar vara riktigt fina.

Vad ska du bjuda JJ:s läsare på?

– Jag kommer lägga upp bilder och filmer på Instagram och Facebook under dagarna och varje kväll från fredag till och med söndag kommer jag skriva en lite längre rapport här på hemsidan. Sedan blir det ju ett IWA-reportage i papperstidningen och mycket av prylarna lär dyka upp på våra utrustningssidor utöver året.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Nya regler förbereder för licensjakt på järv

Inom några år kan det vara dags för licensjakt på järv. Naturvårdsverket presenterade på fredagen förslag på nya föreskrifter för rovdjur och där öppnas för möjligheten att länsstyrelserna ska fatta beslut om licensjakt på järv.
ANNONS ▼

Annonser