”Jakthärvan”: Ännu en man försatt på fri fot

Västerås (JJ) Ytterligare en av de misstänkta i den så kallade jakthärvan försattes på tisdagen på fri fot. Domstolen godtog inte åklagarens bevis för fortsatt häktning.

Mannen häktades förra veckan som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för grovt jaktbrott, grovt jakthäleri, grov förgörelse och förberedelse till grovt jaktbrott.

Men till dagens förhandlingar hade åklagare Lars Magnusson inte kunnat stärka bevisningen och mannen släpptes fri.

Hans försvarare, advokat Petter Hagsköld, säger till VLT att det varit jobbigt för hans klient att sitta frihetsberövad och att han är glad över att vara fri.

Tidningen frågar Hagsköld hur arbetet nu går vidare.

– Ja det är upp till polis och åklagare. Min klient har hela tiden hävdat att han inte varit inblandad i något jaktbrott. Det kommer även polisens förundersökning att visa och misstankarna mot honom kommer skrivas av, säger Petter Hagsköld till VLT.

Under måndagen släpptes en annan av de misstänkta. Nu återstår tre frihetsberövade i rättsfallet där polis och åklagare misstänker att stora rovdjur dödats.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser