”Jakthärvan”: Ännu en man försatt på fri fot

Västerås (JJ) Ytterligare en av de misstänkta i den så kallade jakthärvan försattes på tisdagen på fri fot. Domstolen godtog inte åklagarens bevis för fortsatt häktning.

Mannen häktades förra veckan som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för grovt jaktbrott, grovt jakthäleri, grov förgörelse och förberedelse till grovt jaktbrott.

Men till dagens förhandlingar hade åklagare Lars Magnusson inte kunnat stärka bevisningen och mannen släpptes fri.

Hans försvarare, advokat Petter Hagsköld, säger till VLT att det varit jobbigt för hans klient att sitta frihetsberövad och att han är glad över att vara fri.

Tidningen frågar Hagsköld hur arbetet nu går vidare.

– Ja det är upp till polis och åklagare. Min klient har hela tiden hävdat att han inte varit inblandad i något jaktbrott. Det kommer även polisens förundersökning att visa och misstankarna mot honom kommer skrivas av, säger Petter Hagsköld till VLT.

Under måndagen släpptes en annan av de misstänkta. Nu återstår tre frihetsberövade i rättsfallet där polis och åklagare misstänker att stora rovdjur dödats.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser