”Jakthärvan”: Ännu en man försatt på fri fot

Västerås (JJ) Ytterligare en av de misstänkta i den så kallade jakthärvan försattes på tisdagen på fri fot. Domstolen godtog inte åklagarens bevis för fortsatt häktning.

Mannen häktades förra veckan som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för grovt jaktbrott, grovt jakthäleri, grov förgörelse och förberedelse till grovt jaktbrott.

Men till dagens förhandlingar hade åklagare Lars Magnusson inte kunnat stärka bevisningen och mannen släpptes fri.

Hans försvarare, advokat Petter Hagsköld, säger till VLT att det varit jobbigt för hans klient att sitta frihetsberövad och att han är glad över att vara fri.

Tidningen frågar Hagsköld hur arbetet nu går vidare.

– Ja det är upp till polis och åklagare. Min klient har hela tiden hävdat att han inte varit inblandad i något jaktbrott. Det kommer även polisens förundersökning att visa och misstankarna mot honom kommer skrivas av, säger Petter Hagsköld till VLT.

Under måndagen släpptes en annan av de misstänkta. Nu återstår tre frihetsberövade i rättsfallet där polis och åklagare misstänker att stora rovdjur dödats.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser