”Jakthärvan”: Ännu en man försatt på fri fot

Västerås (JJ) Ytterligare en av de misstänkta i den så kallade jakthärvan försattes på tisdagen på fri fot. Domstolen godtog inte åklagarens bevis för fortsatt häktning.

Mannen häktades förra veckan som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för grovt jaktbrott, grovt jakthäleri, grov förgörelse och förberedelse till grovt jaktbrott.

Men till dagens förhandlingar hade åklagare Lars Magnusson inte kunnat stärka bevisningen och mannen släpptes fri.

Hans försvarare, advokat Petter Hagsköld, säger till VLT att det varit jobbigt för hans klient att sitta frihetsberövad och att han är glad över att vara fri.

Tidningen frågar Hagsköld hur arbetet nu går vidare.

– Ja det är upp till polis och åklagare. Min klient har hela tiden hävdat att han inte varit inblandad i något jaktbrott. Det kommer även polisens förundersökning att visa och misstankarna mot honom kommer skrivas av, säger Petter Hagsköld till VLT.

Under måndagen släpptes en annan av de misstänkta. Nu återstår tre frihetsberövade i rättsfallet där polis och åklagare misstänker att stora rovdjur dödats.

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Annonser