Jaktbråk gav skottlossning vid hus i Pajala kommun | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 månad sedan brott
En konflikt om älgjakten urartade i skottlossning i en by i Pajala kommun. Två män är häktade efter dramat. En av dem är misstänkt för grovt olaga hot och den andra för mordförsök. Arkivbild: Gettyimages
Jaktbråk gav skottlossning vid hus i Pajala kommun
Två män häktades efter skottdramat

Bråk om älgjakten och en uteslutning från jaktlaget resulterade i skottlossning i en by i Pajala kommun på kvällen den 2 september. Den 6 september häktades två män, en är misstänkt för försök till mord och den andre för grovt olaga hot.

Det är Norrbottens-Kuriren som rapporterar om skottdramat i printupplagan. Tidningen citerar en anonym uppgiftslämnare, som hävdar om en konflikt om jakt som pågått en längre tid sedan en person blev utesluten från ett jaktlag. Bråket om älgjakten ska sedan ha urartat när en man i 40-årsåldern på kvällen den 3 september besökte en fastighet som ägs av en man i 60-årsåldern.

”Förnekar att han avlossat skott”

40-åringen är misstänkt för försök till mord när han avlossade skott mot ett hus på fastigheten.
– Min klient förnekar att han skulle ha avlossat något skott, säger Frida Larsson, 40-åringens advokat, till Norrbottens-Kuriren.

Det påstås även att det sköts från fastigheten och vid häktningsförhandlingen hävdade kammaråklagare Erika Westerstrand att det var mannen i 60-årsåldern som sköt och borde häktas för försök till mord. Men tingsrätten gick inte på den bedömningen, vilket gjorde att mannen istället häktades misstänkt för grovt olaga hot.

– Han förnekar brott, kommenterar mannens advokat, Johan Engström, i Norrbottens-Kuriren.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!