Jägare skadad av vådaskott

En jägare skottskadades i lördags i samband med en vildsvinsjakt i Ljungbyholm. En jaktkompis misstänks för vållande till kroppsskada.

Olyckan inträffade i Ljungbyholm i Kalmar län. Karta: Hitta.se

Den skadade jägaren, som är i 60-årsåldern, fördes till sjukhus med allvarliga skador och har opererats. Barometern skriver i sin pappersupplaga att hans tillstånd är ”stabilt”.

Olyckan inträffade vid tvåtiden natten mot lördagen. Den skadade jägaren satt på förarplats i en bil när jaktkompisarna lade in sina vapen i baksätet.

En jägare i 80-årsåldern hade patron i loppet och skottet brann av och träffade 60-åringen i ryggen.

80-åringen har delgivits misstanke om vållande till kroppsskada och har fått sina vapen beslagtagna.

De inblandade jägarna uppges komma från Danmark.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser