Annons
Jägare körde på björn - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan björn
En jägare krockade med en björn på väg 331 i Sollefteå. Foto: Nationella viltolycksrådet.
Jägare körde på björn

Jägaren Magdalena Edholm drömmer om att få skjuta en björn. Men i måndags var olyckan framme och hon kolliderade istället med en, på väg 331 mot Ramsele, Sollefteå.

Magdalena Edholm, 21 år, berättar i dagens pappersupplaga av tidningen Ångermanland om viltolyckan som inträffade tidigare i veckan.

Det var strax före klockan 20 på kvällen på väg 331mot Ramsele.

– Jag hade väl hunnit ungefär 25 kilometer när olyckan inträffade. Björnen var otroligt snabb och jag hade inte en chans att väja undan för den. Det small till och jag kan lova att jag fick en ordentlig adrenalinkick efteråt, säger Magdalena till tidningen Ångermanland.

Hon stannade bilen och likaså gjorde en annan trafikant på vägen som sett olyckan. Men björnen hade dragit till skogs. Magdalena anmälde olyckan och eftersöksjägare kom till dit.

– Jag stannade kvar på platsen för att se hur de arbetade och när de kom vågade jag också kliva ur bilen, berättar hon.

Magdalena tror att det var en ungbjörn hon körde på. Eftersöket pågick i flera timmar men utan resultat. En tova päls ska ha hittats men inga blodspår. Förhoppningsvis har björnen klarat sig.

– Min dröm har alltid varit att få skjuta en björn, i stället kör jag på den med bilen. Jag får väl hoppas att den finns kvar i skogen när jakten börjar i höst, säger Magdalena Edholm till tidningen.

Magdalena ska ha klarat sig utan några skador. Bilen hon körde behöver däremot repareras.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!