Jaktnyheter

Jägare har samlat ihop till Eriks böter

Erik Råsbjer fick höga böter eftersom han inte lade av sig kniven när han skjutsade sonen på träning. Nu har jägare runt om i Sverige samlat in pengar så att Erik får hjälp att betala bötesbeloppet på 21 000 kronor. Foto: Privat.

 I förra veckan berättade vi om Erik Råsbjer som fick dryga böter när han skjutsade sonen på hockeyträning. Anledningen var att han inte lagt av sig kniven han använde för att stycka ett rådjur. Nu får han hjälp att betala böterna på 21 000 kronor efter en insamling på Facebook.

"}}

–  Jag kände mig lite fånig när det började pratas om att samla in pengar, det hade jag inte räknat med. Inte att det här skulle få så mycket uppmärksamhet heller. Samtidigt känns bra att så många människor engagerat sig. Jag är väldigt tacksam, säger Erik.

Jaktjournalen kunde i torsdags (23/8) berätta om Erik som fick höga böter för brott mot knivlagen. Erik höll på att stycka ett rådjur men avbröt för att skjutsa sonen på hockeyträning. När han kom tillbaka hem skulle han slutföra arbetet med rådjuret

Starka reaktioner.

Reaktionerna på historien om Erik har varit massiva på Jaktjournalens Facebooksida.

”En helt orimlig dom” skriver Jonny Andersson, ”Fullständigt bisarrt” menar Johan Feldtmann och Joakim Wallin skriver att  ”Denna lagen verkar vara designad enbart för att kunna höja statistiken på lagförda ”vapenbrott”.

Hittills har tidningens artikel klickats runt 120 000 gånger och Facebooksidan Daxens nyheter drog på söndagen igång en insamling för att samla in pengar så att Erik får hjälp med bötesbeloppet. Ett dygn senare har det kommit in 21 500 kronor som täcker bötesbeloppet

–  Jag startade detta för att jag tycker hela grejen är horribel. Vi låter insamlingen fortgå idag också så att vi kan få in e pengar som ska gå till brottsofferfonden och även till en ny Kniv åt Erik. Om det blir ett överskott kommer det att gå till Stellafonden för vargdrabbade hundar och dess ägare, säger David Axfors som står bakom sidan

Även om Erik Råsbjer egentligen menar att han inte gjort något fel så tycker han ändå att det känns lite konstigt att andra ska betala för hans misstag.

–  Jag blir nästan lite rörd, jag vet inte hur jag ska kunna återgälda det här.