Ja till jakt på 200 gäss

Falköping (JJ) Länsstyrelsen i Västra Götaland har gett grönt ljus för jakt på 200 fridlysta gäss på en fastighet i västra delen av Falköpings kommun.

Grågässen och kanadagässen orsakar omfattande skador på betesmarken.

Fastighetsägaren ansökte att få skjuta 400 gäss. Länsstyrelsen gav honom efter bedömning rätt att fälla 200 fåglar.

Länsstyrelsen upplyser också i beslutet att så väl grågås som kanadagås som uppträder vid fält med oskördad gröda eller som orsakar sanitära olägenheter får jagas under juli månad.  Sädgås får även jagas under september och oktober om det krävs för att förebygga skada, skriver Skaraborgs Allehanda.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vapentest: Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable

Turkiska Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable är en klassisk sporting/jakthagelbock och ett resultat av drygt 50 års vapentillverkning. Modellen Nordhunt är speciellt tillverkad för Jaguargruppen och ger mycket hagelvapen för pengarna.

Garmin växlar upp – nu kommer pejlen Alpha 200i

Förbättrad kartkapacitet, större skärm på 3.5” som kan läsas i solljus och programmerbara knappar. Det är några av förbättringarna på nya Alpha 200i. Enheten har också inReach satellitteknologi1 integrerat, vilket möjliggör tvåvägsmeddelanden och interaktiva SOS-aviseringar.

Kortare jakttid föreslås för förföljande älghundar

I Naturvårdsverkets förslag på nya jakttider finns även förslag som gäller jakthundanvändning. Bland annat föreslås att älghundar som förföljer älg inte får släppas före den första oktober i södra Sverige. Bör älghundsägare vara oroliga för kortare möjligheter till jaktträning?

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.
ANNONS ▼