Inget skärpt straff för jägare som fällde varg av misstag

Det blir inget skärpt straff för den jägare som i augusti 2018 sköt en varg av misstag i skånska Osby. Det har Hovrätten beslutat i sin dom.

Den så kallade Snapphanen föll för en kula från en man som trodde han sköt en räv. Hovrätten går på samma linje som tingsrätten och slår fast att brottet inte var grovt. Foto: Polisen

Dagens Juridik rapporterar att Hovrätten fastslår tingsrättens dom, som åklagaren överklagade.

Den 42-årige mannens straff blir villkorlig dom och 100 dagsböter a 250 kronor – totalt 25 000 kronor.

Brottet bedöms inte som grovt och åklagaren har bland annat fått avslag på sin begäran att mannens vapen skulle förverkas.

Händelsen inträffade utanför Osby i Skåne den 16 augusti 2018. Mannen hade aldrig tidigare avlossat ett skott under jakt och trodde att det var en räv som kom framför honom.

Han sköt och när djuret hittades visade det sig vara en varg, den så kallade Snapphanen som rört sig i området i flera år.

Jaktjournalen har rapporterat om händelsen här.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Efterlängtad växelsats i kaliber .22 LR till Blaser R8

Som det har väntats och spekulerats om och när en .22 LR pipa skulle komma för att göra Blaser R8 familjen komplett. Nu är växelsatsen här och den lämnar ingen oberörd. Extremt bra precision och möjligheten att mängdträna med det vanliga jaktgeväret är värt sitt pris.

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad
ANNONS ▼

Annonser