Annons
”Inget pekar på att jägarregistret kopierats” - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 månader sedan jägarregistret
"Det är viktigt att skydda jägarna och företagens uppgifter och därför arbetar vi aktivt med säkerhetsåtgärder" Foto: Pressbild
”Inget pekar på att jägarregistret kopierats”
Efter dataintrånget på Naturvårdsverket

Naturvårdsverket är nu klara med sin utredning av dataintrånget som ägde rum på myndigheten den femte oktober. Enligt verket finns det inget som tyder på att information kopierats från jägarregistret.

När dataintrånget upptäcktes stängde myndigheten ner IT-systemet för att skydda sin information och minimera fortsatta risker.

Enligt myndigheten har man efter dess utfört ett omfattande utredningsarbete för att ta reda på hur dataintrånget skett och vilken påverkan det haft.

Utredningen har genomförts av ett externt IT-säkerhetsföretag.

Intrång i en server

Naturvårdsverket skriver idag i ett pressmeddelande att informationen som kopierats kommer från en av verkets många servrar. Det innebär att en stor mängd information på just den servern kopierats, men också att det är en liten del av myndighetens totala information.

­ – Under tiden för dataintrånget finns ingen aktivitet som pekar på att stora mängder information har kopierats från exempelvis jägarregistret eller avfallsregistret, säger maria Lundström, säkerhetschef på Naturvårdsverket, i ett pressmeddelande.

– Det är viktigt att skydda jägarna och företagens uppgifter och därför arbetar vi aktivt med säkerhetsåtgärder, säger hon.

Ingen information ska ha raderats eller förvanskats. Däremot vet man inte exakt vilken information som kopierats och  kan därför inte utesluta att känsliga uppgifter omfattas.

Naturvårdsverkets utredning är sekretessbelagd. Förundersökning pågår.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!