När dataintrånget upptäcktes stängde myndigheten ner IT-systemet för att skydda sin information och minimera fortsatta risker.
Enligt myndigheten har man efter dess utfört ett omfattande utredningsarbete för att ta reda på hur dataintrånget skett och vilken påverkan det haft.
Utredningen har genomförts av ett externt IT-säkerhetsföretag.
Intrång i en server
Naturvårdsverket skriver idag i ett pressmeddelande att informationen som kopierats kommer från en av verkets många servrar. Det innebär att en stor mängd information på just den servern kopierats, men också att det är en liten del av myndighetens totala information.
– Under tiden för dataintrånget finns ingen aktivitet som pekar på att stora mängder information har kopierats från exempelvis jägarregistret eller avfallsregistret, säger maria Lundström, säkerhetschef på Naturvårdsverket, i ett pressmeddelande.
– Det är viktigt att skydda jägarna och företagens uppgifter och därför arbetar vi aktivt med säkerhetsåtgärder, säger hon.
Ingen information ska ha raderats eller förvanskats. Däremot vet man inte exakt vilken information som kopierats och kan därför inte utesluta att känsliga uppgifter omfattas.
Naturvårdsverkets utredning är sekretessbelagd. Förundersökning pågår.