Jaktnyheter

Inget besked om det ens blir prövningstillstånd för överklagad vargjakt

Kammarrätten i Sundsvall dröjer med sitt besked om vargjakten i Värmland. Foto: Gettyimages, montage

En månad har gått sedan länsstyrelsen i Värmland överklagade att tilldelningen i vargjakten inte får omfördelas till andra revir. Men ännu är det inte ens klart om ärendet får prövningstillstånd i kammarrätten.

"}}

– Ibland avgörs målet direkt, eller också blir det skriftväxling. Ibland ger vi inte prövningstillstånd, säger Vincent Palmqvist, domare vid kammarrätten i Sundsvall.

Det är han som har den akten med överklaganden rent fysiskt på sitt skrivbord. Han har varit sjuk och haft semester och det har bidragit till att målet blivit liggande.

Varför kommer ni inte med besked?
– Målet har inte avgjorts, men det är på gång. Det är egentligen det jag kan säga. Vi är medvetna om målets karaktär och att det bör avgöras förhållandevis snart, svarar Vincent Palmqvist.

Inget besked

Det handlar om tre vargrevir i Värmland, där totalt 18 vargar får fällas enligt länsstyrelsens beslut om licensjakt. Nu har det visat sig att det inte finns sex vargar i alla revir – medan det i andra revir finns fler än sex vargar.

Länsstyrelsen vill därför omfördela tilldelningen. Men det har stoppats av förvaltningsrätten.

Länsstyrelsen överklagade till kammarrätten redan den 19 december. Ännu efter en månad finns alltså inget besked från kammarrätten.

Och domare Vincent Palmqvist kan inte sia om när målet avgörs, eller om det ens blir prövningstillstånd.

– Jag kan inte ge något närmare besked, säger han.

Licensjakten på varg får pågå till den 15 februari.