Annons
Inget bågjaktsbeslut i sikte detta år | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
3 månader sedan bågjakt
Inget bågjaktsbeslut i sikte. Arkivfoto: Per Jonson
Inget bågjaktsbeslut i sikte detta år

Färdigställandet av en finsk studie om bågjakt får Naturvårdsverket att vila på hanen. Enligt myndigheten kommer studien ge mer kunskap om det som flera remissinstanser efterfrågade. Den finska studien beräknas var färdig om ett år och först då återupptas Naturvårdsverket arbete.

Naturvårdsverket skriver i ett pressmeddelande att de kommer invänta en finsk studie finansierad av Jord- och skogsbruksministeriet. Det är forskare från Helsingfors universitet som studerar bågjakt på vitsvanshjortar. Förhoppningen är slutsatser och resultat i studien kan ge ny kunskap om bågjakt efter mindre klövvilt som är intressanta även för svenska förhållanden.

På grund av detta avvaktar Naturvårdsverket beslut pilbågsjakt. De tar också bort frågan från sitt pågående arbete med föreskrifter om jaktvapen, vapentillbehör och ammunition.

Redan när myndigheten skickade ut frågan om pilbågsjakt på remiss för ett par år sedan var det många av remissinstanserna som efterlyste mer kunskap om effekterna av bågjakt med hänsyn till djurskyddsaspekter. Den finska studien är därför intressant menar Naturvårdsverket.

Läs hela Naturvårdsverkets pressmeddelande här>>

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!