Inbrottstjuv fastnade på bild vid jaktkoja

En åtelkamera vid en jaktkoja i Arvidsjaur ledde till att en inbrottstjuv blev med på bild. Nu har Anja Lindgren gett bilden till polisen och tjuven kan åka fast.

Piteå-Tidningen berättar i sin pappersupplaga om Anja Lindgren och hennes släktingar som har två jaktkojor i Varjisträsk. De används flitigt vid alla typer av jakt.

En åtelkamera finns placerad vid kojorna och plötsligt kom bilder på en man med slägga och kofot. En av Anja Lindgrens farbröder kastade sig i bilen för att stoppa inbrottet.

Men det var 3,5 mils resa, så tjuven hann bryta sig in i kojan, stjäla en del verktyg och försvinna från platsen.

Känner igen mannen

Men familjen har kvar bilden på mannen.

– Jag rådfrågade en juristutbildad släkting, och när jag fick höra att man får lägga ut den typen av bilder så publicerade vi den på Facebook. Folk har varit fantastiskt hjälpsamma med att dela inlägget, så det måste man ju tacka för. Två personer har också hört av sig som känner igen personen på bild. Det har vi vidarebefordrat till polisen, säger Anja Lindgren till Piteå-Tidningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼