Jaktnyheter

Inbrottstjuv fastnade på bild vid jaktkoja

En åtelkamera vid en jaktkoja i Arvidsjaur ledde till att en inbrottstjuv blev med på bild. Nu har Anja Lindgren gett bilden till polisen och tjuven kan åka fast.
Piteå-Tidningen berättar i sin pappersupplaga om Anja Lindgren och hennes släktingar som har två jaktkojor i Varjisträsk. De används flitigt vid alla typer av jakt. En åtelkamera finns placerad vid kojorna och plötsligt kom bilder på en man med slägga och kofot. En av Anja Lindgrens farbröder kastade sig i bilen för att stoppa inbrottet. Men det var 3,5 mils resa, så tjuven hann bryta sig in i kojan, stjäla en del verktyg och försvinna från platsen.

Känner igen mannen

Men familjen har kvar bilden på mannen. – Jag rådfrågade en juristutbildad släkting, och när jag fick höra att man får lägga ut den typen av bilder så publicerade vi den på Facebook. Folk har varit fantastiskt hjälpsamma med att dela inlägget, så det måste man ju tacka för. Två personer har också hört av sig som känner igen personen på bild. Det har vi vidarebefordrat till polisen, säger Anja Lindgren till Piteå-Tidningen.