Annons
Uppdaterad: "Han tvingades skjuta björnen i nödvärn" - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan Åse Schoultz
Hundföraren tvingades skjuta björnhonan och nu pågår en polisutredning. Arkivbild: Gettyimages
Uppdaterad: "Han tvingades skjuta björnen i nödvärn"
En hundförare i älgjakten i Jämtland tvingades skjuta en björnhona som gick till anfall. – Det var nödvärn, säger jaktledaren.
Östersunds-Posten, ÖP, rapporterar om ärendet i sin pappersupplaga. Händelsen inträffade i Bergs kommun i torsdags förmiddag. Mannen hade sin hund lös och den försvann bakom ett buskage.

”Max två sekunder”

– Hunden var borta i två sekunder och sedan kom den tillbaka som en kanonkula och hade björnen efter. Hunden sprang förbi hundföraren och då vinklade björnen om och kom rakt på hundföraren. Han sköt på max fem meters avstånd och i nödvärn, berättar jaktledaren för Jaktjournalen. Hunden försvann igen och började skälla ståndskall en bit bort. Hundföraren kunde konstatera att det satt två björnar i en tall. – Både vi och naturbevakarna bedömde att det var fjolårsungar, minst 1,5 år gamla, säger jaktledaren.

”Luktar nöd”

En anmälan om jaktbrott har skrivits och miljöåklagare Åse Schoultz leder utredningen. – Det luktar nöd om det här ärendet. Mycket talar för att det handlar om en nödhandling. Jag kommer att avvakta SVA:s rapport och sedan ta ett beslut i ärendet, säger Åse Schoultz till ÖP    

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!