Hund tagen av järv – som jagades av tre örnar

Jaktlaget i Tydalen i Norge fick helt nytt fokus på älgjakten när de plötsligt uppdagade en hund som jagade av en järv. Och sedan kom det tre kungsörnar.

De norska jägarna såg en hund bli tagen av järv, som i sin tur attackerades av tre örnar. Foto: Gettyimages/fotomontage

Den märkliga händelsen inträffade under en älgjakt i Tydalen i Trøndelagen häromveckan. Jägaren Bjørn Græsli berättar i en radiointervju med Nea Radio om hur älgjakten fick en dramatisk vändning.

– Vi har jakt på en älgtjur när jag ser en liten vit hund komma springande över myren. Strax efter kommer en järv.

Bjørn meddelar över jaktradion till sina passkamrater som också börjar följa med på vad som händer. I kikare kan de se hur järven kommer i kapp det som ser ut som en liten vit fågelhund med reflexväst.

Tre örnar attackerade

I samband med att järven hinner upp hunden händer något ännu märkligare. Tre örnar har dykt upp och en av dem börjar anfalla järven som blir tvungen att lägga sig helt platt på marken.

Jägarna tror inte riktigt sina ögon och när de tar sig till platsen för skådespelet hittar de vare sig hund eller järv.

– Min kamrat som hade en kikare med 15 gångers förstoring är helt säker på att det var en hund med reflexväst men vi har ringt runt till andra jaktlag här i bygden och ingen saknar någon hund, säger Bjørn.

Någon älg fick inte jägarna den aktuella dagen, men däremot fick de se ett sällan skådat naturskådespel. Katten på råttan, råttan på repet. Eller var det järven på hunden, örnen på järven.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼