Annons
Uppdaterad: Förbipasserande hund och kvinna skottskadade i samband med rävjakt - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
12 månader sedan Jönköpings län
Hund och kvinna träffad av vådaskott under rävjakt. Foto: Gettyimages
Uppdaterad: Förbipasserande hund och kvinna skottskadade i samband med rävjakt
75-årig jägare gripen

En sällskapshund sköts i samband med en rävjakt i Jönköpings län. En kvinna träffades också av splitter i ben och fördes till sjukhus.

Händelsen inträffade mellan Jönköping och Mullsjö under förmiddagen. Hunden, av rasen Shetland Sheepdog fördes till veterinär, som enligt polisens händelserapport, beslutade om avlivning.

Polis kallades till platsen och där framgick att en 75-årig jägare misstagit hunden för en räv och avlossat sitt vapen. Splitter har träffat kvinnan, som befann sig i närheten, i benet. Ett barn i tioårsåldern har befunnit sig nära kvinnan och jägaren är nu misstänkt både för vållande till kroppsskada samt framkallande av fara för annan.

– En familj var ute på promenad med sin hund i området jakten bedrevs i, meddelar Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen.

Jägaren är gripen och förd till polisstation för vidare förhör. Jägarens vapen har beslagtagits. Brottsplatsundersökning har genomförts och platsen spärrades av.

När Jaktjournalen har kontakt med polisen sitter jägaren fortfarande i förvar och polisen väntar på ett åklagarbeslut om jägaren ska anhållas eller släppas.

– Vi vill inte gå ut med för mycket information kring händelsen eftersom både gärningsman och offer är boende i samma område, säger Thomas Agnevik.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!