Annons
Holmen Skog sparkar ut Jaktjournalen från jaktmarken - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan Holmen skog
Vinnarjakten, där Jaktjournalen lottar ut älgjakt till sina prenumeranter ställs in. Holmen skog har sagt upp jaktmarken i Jämtland, men förnekar att det har att göra med bevakningen av genusforskning för jaktkortspengar. Foto: Per Jonson
Holmen Skog sparkar ut Jaktjournalen från jaktmarken

Holmen Skog sparkar ut Jaktjournalen från jaktmarken på 3.600 hektar i Ströms Vattudal i Jämtland. Beskedet innebär bland annat att Jaktjournalen inte längre kan lotta ut några dagars älgjakt till sina prenumeranter. Att uppsägningen beror på Jaktjournalens kritiska bevakning om jaktkortspengar till genusforskning förnekas av skogsbolaget.

– Idag är det sorgens dag. Efter mer än 40 års arrende är vi nu uppsagda, säger Holger Nilsson, tidigare chefredaktör på Jaktjournalen och jaktledare för de jakter som tidningen har arrangerat på marken, bland annat för sina medarbetare.

Beskedet om uppsägningen kom från Olle Adolfsson, distriktschef för Holmen Skog.

Han förnekar att Jaktjournalen sagts upp på grund av den kritiska ledartexten om jaktkortspengar till genusforskning, som publicerades i pappersupplagan nummer tre i år och på Jaktjournalen.se

Holmen Skog krävde ett möte med Jaktjournalen, eftersom åsikten inte stämde överens med skogsbolagets ”värdegrund”. Jaktjournalens avgående chefredaktör, Daniel Sanchez, filmade mötet och länken till filmen finns under den här artikeln.

Enligt beskedet till Holger Nilsson vill Holmen inte längre att ett företag har jakttillståndet. Istället ska enskilda få boka in olika veckors jakt på marken.

Jaktjournalen har sökt Olle Adolfsson för en kommentar.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!