Jaktnyheter

”Hemsk olycka” – Joacim jagar i byn där jägaren dödades

Joacim Engborg jagar på en grannmark till den mark där en jägare på onsdagen dödades, sannolikt av vildsvin. Foto: Privat och Gettyimages, montage

- Hemsk olycka. Tankarna går naturligtvis till hans nära och kära.
Det säger Joacim Engborg, som jagar i den lilla byn Kråkshult där en jägare på onsdagen dödades - sannolikt av ett vildsvin, enligt polisen.

"}}

Det började med att polisen meddelade att en person påträffats död i ett jakttorn och att två personer gripits.

När P4 Jönköping publicerade sitt första inslag berättade radiostationen att platsen var Kråkshults socken öster om Eksjö, och den lilla byn hamnade i fokus för uppmärksamhet både från allmänheten och media.

– Vad är det för människor som är i skogarna, tänkte man. Ryktena gick och man trodde att någon blivit skjuten och att det är någon form av mord. Sedan började min telefon ringa – det kan man lugnt säga, berättar Joacim.

Han hörde sig för med jaktkompisar och markägare i området, men ingen visste i det läget något mer än de rykten som florerade.

Dansk jägare

Nu har polisen meddelat att det var en dansk medborgare i 60-årsåldern som hittades död i jakttornet. Brottsmisstankarna har avskrivits och de gripna personerna släppts.

En teori är att mannen attackerades av ett vildsvin och försökte fly upp i tornet.

– Det finns ingen uppgift vilken typ av jakt de var ute på. Vi vet inte heller om den omkomne avlossade något skott med sitt vapen. Eftersöksjägare skickades ut för att kontrollera om det finns något skadad vildsvin i området, men där har vi inte fått någon återkoppling ännu, säger Monica Bergström, presstalesperson hos polisen i region öst.

Det kommer att göras en rättsmedicinsk undersökning av den dödade jägaren. Först då kan dödsorsaken fastställas med säkerhet.

Många tankar

Joacim Engborg har hunnit tänka många tankar under det dygn som gått efter den tragiska händelsen. Han jagar med stövare och tax, men det händer att han går in på ståndskall även vid vildsvinsjakt.

– Jag har inga skyddsbyxor men det kanske jag får börja tänka på att skaffa mig om jag ska smyga in på stånd. Det är liksom inget man förväntar sig när man går ut i skogen, att man ska bli överfallen av en gris. Den tanken har aldrig slagit en. Det var en hemsk händelse och jag tänker på hans nära och kära och kompisar, säger Joacim.