Annons
Här är Skånes vargrevir - tiken löper - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan skåne
Här är de nordliga och sydliga gränserna som länsstyrelsens personal hittills konstaterat för vargreviret i Skåne. Karta: Eniro
Här är Skånes vargrevir - tiken löper

Här är området i Skåne där länsstyrelsen nu konstaterat vargrevir. Spårningarna visar också att tiken sannolikt löper och att en valpkull i vår inte kan uteslutas.

– Området där vi hittills spårat vargarna är ungefär 25.000 hektar stort. Vi vet inte var den gränserna i östlig och västlig riktning går, säger David Börjesson, viltvårdshandläggare vid länsstyrelsen i Skåne.

Kartan visar att vargarna rört i ett område där det finns en hel del skog. Frågan är om de kommer att klara sig på 25.000 hektar eller om de kommer att börja jaga även i det öppna landskapet.

– I Skåne kan de nog fan leva på 25.000 hektar. Där finns gott om både kron, dov och vildsvin. Det är en fjärdedel av ett normalt svenskt revir även om vi har mindre revir på flera platser, säger vargforskare Olof Liberg.

Vid spårningarna har länsstyrelsens personal hittat blod och man bedömer att tiken löper. Eventuella valpar föds i så fall någonstans kring mitten av april och ett par veckor framåt.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!