Gotländsk markägare vill skyddsjaga rådjur i april-maj

En markägare på Gotland vill skyddsjaga rådjur i april och maj för att skydda tallplantor.

En markägare vill skjuta fem rådjur för att skydda tallplantor. Foto: Gettyimages

Gotlands Allehanda skriver i sin pappersupplaga att markägaren har en tvåårig tallplantering i Vänge. Plantorna sattes efter en skogsbrand 2016.

Enligt markägaren har rådjur skadat två hektar av tallplanteringen – och ytterligare 15 hektar hotas. Skadorna som hittills uppkommit beräknas till mellan 12 000 och 15 000 kronor.

Markägaren vill nu ha skyddsjakt på fem rådjur under tiden 15 april till 30 maj och har lämnat in en ansökan hos länsstyrelsen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sätt jaktlig guldkant på karantänen

En influensa lamslår vårt samhälle, prövar vår empati, ekonomi och vår förmåga att ta ansvar. På många håll är det svettigt värre. I karantäntillvaron kan vi jägare fylla vår tid med mening genom att fortsätta göra det vi gillar bäst.

Krieghoff K-80 Pro Sporter

Krieghoff förde tidigare tankarna till dubbelstudsare och drillingar i ”drömklassen”. När nu Krieghoff K-80 Pro Sporter hamnade på ”testbänken” kan jag konstatera att hagelbocken motsvarar alla högt ställda förväntningar. Krieghoff K-80 har en stabil och ökande marknad i USA och Storbritannien bland lerduveskyttarna. Och dessutom en mycket positiv utveckling även i Norden.
ANNONS ▼