Gotländsk markägare vill skyddsjaga rådjur i april-maj

En markägare på Gotland vill skyddsjaga rådjur i april och maj för att skydda tallplantor.

En markägare vill skjuta fem rådjur för att skydda tallplantor. Foto: Gettyimages

Gotlands Allehanda skriver i sin pappersupplaga att markägaren har en tvåårig tallplantering i Vänge. Plantorna sattes efter en skogsbrand 2016.

Enligt markägaren har rådjur skadat två hektar av tallplanteringen – och ytterligare 15 hektar hotas. Skadorna som hittills uppkommit beräknas till mellan 12 000 och 15 000 kronor.

Markägaren vill nu ha skyddsjakt på fem rådjur under tiden 15 april till 30 maj och har lämnat in en ansökan hos länsstyrelsen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼