Fyra män anhållna för illegal vargjakt på sjön Amungen

Fyra män greps på tisdagsmorgonen och sitter nu anhållna misstänka för delaktighet i dödandet av en varg på sjön Ammungen i Rättvik i mars. – Vargen var skjuten, säger polisens presstalesperson, Stefan Dangardt.

Fyra män har anhållits misstänkta för inblandning i illegal vargjakt på sjön Amungen. Karta: Hitta.se

Polisens regionala insatsstyrka slog tidigt på tisdagsmorgonen till i byar i närheten av Amungen.

– Utredningsarbetet ledde till att misstankarna stärktes mot fyra män i åldrarna 20 till 35 år. De anhölls i sin frånvaro och greps på morgonen i flera byar i Rättvik och Falun, berättar polisens presstalesperson, Stefan Dangardt.

Det var lördagen den 9 mars som polisen fick samtal från vittnen som sett en varg jagas med skoter på Amungens is. Jaktjournalen har skrivit om det bland annat här och här.

Tidigt var polis och åklagare övertygade om att vargen dött på platsen och att den inte tagit sig därifrån på egen hand.

”Poliser överallt”

Det analyserade blodet på isen visade sig komma från en varg i Sjösvedenreviret.

Polisen satte bland annat in helikopter i jakten på en klarblå skoter av märket Lynx som vittnen sett användas i jakten på vargen.

– Det är poliser överallt här, berättar en person som Jaktjournalen talat med och som blev vittne till tisdagsmorgonens polisinsats i bland annat byn Blecket.

Polisens presstalesperson, Stefan Dangardt, avslöjar inga detaljer ur utredningen, exempelvis om man påträffat den efterspanade skotern.

Några av männen som nu frihetsberövats är också misstänkta för andra  jaktbrott.

– Det är jaktbrott av normalgraden vi utreder i samband med årets björnjakt. Vi kommer att göra husrannsakan i de fastigheter där männen greps. Det är allt jag kan säga. Männen är i alla fall anhållna och gripna, säger Stefan Dangardt.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼