Jaktnyheter

Full student vaskade champagne – blev av med sina vapen

En 19-åring i Skåne blev berusad och vaskade champagne över dansgolvet. Han togs av polisen och när han senare omhändertogs för ytterligare en fylla drogs hans vapenlicenser in. Foto: Getty Images. Montage.

En berusad 19-årig jägare firade sin student genom att vaska champagne på dansgolvet. När han en kort tid senare omhändertogs ytterligare en gång enligt LOB så valde polisen att också dra in mannens vapenlicenser.

Det var i juni i år som polisen beslutade att dra in 19-åringens vapenlicenser och samtidigt ta de två jaktgevär som han hade. Det skriver Kristianstadsbladets i sin pappersupplaga.

Bakgrunden är att mannen två gånger inom loppet av tre månaders tid omhändertagits av polisen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Mannen hade precis tagit studenten och det var vid firandet av detta som han omhändertogs första gången. Han ska då berusad ha vaskat champagne och sprutat denna över dansgolvet på en nattklubb, uppger Kristianstadsbladet.

I samband med detta ska han också ha brusat upp mot ordningsvakter som då tillkallat polis som omhändertog honom.

19-åringen själv uppger i ett överklagande till förvaltningsrätten att han är en laglydig och skötsam medborgare med arbete som sett fram emot höstens jakt.

Förvaltningsrätten gick dock på polisens linje och 19-åringens överklagan avslogs.