Friad jägare vill ha skadestånd

En jägare i Södra Dalarna som friats från misstankarna om bland annat grovt jaktbrott vill nu ha skadestånd.

Södra Dalarnes Tidning skriver i sin pappersupplaga att mannen satt satt häktad med fulla restriktioner under elva dagar i oktober 2018.

I mars 2020 avskrevs misstankarna och nu vänder sig jägaren till Justitiekanslern, JK, och kräver 30 000 kronor i skadestånd av staten.

Mannen kände fruktan för att felaktigt och mådde psykiskt dåligt över risken att felkaktigt dömas dömas för grova brott.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼