Fredric fällde stor bock – ”ett monster”

För några år sedan fällde Fredric Martinsen från Götene en guldbock. – Den ser liten ut jämfört med den jag sköt i fredags, säger Fredric.

Fredric Martinsen fällde en riktig drömbock. Foto: Privat, karta: Eniro

Han jagar på marker på Öboängen i Lidköpings kommun. Under bockjakten har han varit ute åtta-nio gånger men utan att se någon bock.

Vid 19.20-tiden på fredagskvällen vände turen.

– Jag tryckte sju-åtta gånger på Buttolon och då kom den rusande som en gasell och jag fick in den på nära håll. Jag såg att det var en sexa men inte hur stor den var. Det var först när jag kom till skottplatsen som jag såg att det var ett monster, berättar Fredric.

Grov rosenkrans

Snusdosa

För några år sedan sköt han en bock med tio taggar i hornkronan. Det var en guldbock som mättes till 135 poäng.

– Den är liten jämfört med den här. Hornkransen på bocken från i fredags är nästan lika stor som en snusdosa, säger Fredric.

Han visste att det gick en stor bock i området. För två år sedan såg han den på grannmarken, från en kompis köksfönster.

– Redan då var den stor. Hela skallen renkokad väger 880 gram och nu får den torka i en månad innan jag tar den till bedömning, säger Fredric.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Härjedalens kommunalråd rasar över påtvingade vargar

Kommunalrådet i Härjedalens kommun skräder inte orden när han kommenterar Naturvårdsverkets beslut, att Härjedalen ska ha vargrevir. – Det är lätt att sitta i trygga korridorer och fatta beslut som drabbar andra människor, säger C-märkta kommunalrådet Anders Häggkvist.

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.

Gamekeeper’s Odd Molly – vildsvinens skräck

På många håll i landets södra halva beskattas i dag viltet vid några få stora jakter per år. Vid dessa jakter krävs hundar och hundförare som verkligen gör sitt yttersta för att få fram så mycket vilt som möjligt till skyttarna. Den tyska jaktterriern Gamekeeper’s Odd Molly sköter denna uppgift på ett mycket förtjänstfullt sätt.
ANNONS ▼