Annons
Förvarade jaktvapen hos fader - döms för vapenbrott - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan vapenbrott
Human hand opening a metal safe with a gun inside, studio cropped shot
Förvarade jaktvapen hos fader - döms för vapenbrott

En man i 40-årsåldern som flyttat utomlands, låste in sina jaktvapen i ett vapenskåp hos sin far, men glömde en detalj; att tala om det.

Det handlar om ett kulgevär, ett hagelgevär och ammunition, skriver tidningen Barometern i sin pappersupplaga den 22 maj.

Vapenägaren som är i 40-årsåldern har i cirka 20 år bott utomlands och till en början haft sina jaktvapen med sig. Men i grannlandet blev det ingen jakt och mannen fick frakta sina vapen över landsgränsen varje gång han skulle jaga hemma i Sverige.

Lämnade kvar vapnen

I början av år 2019 bestämde han sig därför för att lämna sina vapen hemma hos sin far, där de låstes in i ett godkänt vapenskåp i källaren.

Men han talade aldrig om för sin far att han lämnat vapnen där och fadern som inte håller på med jakt, var därmed ovetandes både om vapnen och om lagstiftningen.

I mars 2020 uppdagades händelsen som ägt rum i Högsby kommun. Barometern uppger dock inte hur det hela kom till polismyndighetens kännedom.

Vapenägaren som är i 40-årsåldern har nu dömts i Kalmars tingsrätt till dagsböter om totalt 2 700 kronor, för brott mot vapenlagen genom att ha förvarat vapen hos annan utan tillstånd.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!